Lav jeres egen film

This describes the image

Børn elsker film! I vore filmforløb oplever de magien på egen krop, når de sammen producerer en kort film

Når børn skaber film, bruger de deres fantasi i en kreativ proces, hvor de samarbejder om at levendegøre en fortælling i billede og lyd.

De får et indblik i filmens opbygning i lag med historie, samarbejde mellem skuespiller og et hold bag kameraet og endelig klipningen med tilføjelse af lyd og musik.

Pædagogiske læreplaner og læringsmål

Filmforløbene har særligt fokus på følgende læreplanstemaer:

  • Sociale kompetencer – film er holdarbejde og børnene oplever styrken ved at samarbejde med andre børn og de voksne om at nå frem til et færdigt produkt.
  • Sprog – barnet arbejder med fortælling i et dialogbaseret forløb.
  • Kulturelle udtryksformer og værdier – forløbets formål er at bevidstgøre børnene om filmens æstetiske formsprog.

Derudover er målet, at børnene ved at komme bag om filmen får en mere bevidst og kritisk tilgang til billedbårne fortællinger.

I forløbene med skuespil er der fokus på at skabe en fortælling gennem leg med replikker, kostumer og kropssprog. Børnene vælger selv musik og lyd til filmen og får en øget bevidsthed omkring filmens mere skjulte virkemidler.

I animationsforløbene oplever børnene, at film er bygget op som enkeltstående billeder, når de optager en stopmotion film. De skaber magiske forvandlinger og bliver bevidste om, at øjet nemt kan snydes. De får en ny, kritisk bevidsthed - samtidigt med at de forhåbentlig får mod på at lege videre med de finurlige, spontane muligheder, stopmotion rummer.

Forløb i Cinemateket

Skoletjenesten
Se aktuelle Film-X forløb

Gratis workshop i jeres børnehave
Book et gratis kursus

Børnebiffen
Se Cinematekets program

Lav animationsfilm på iPad
Læs mere på Film-X animation